Bahan-bahan:
200 gram tepung gandum
250 gram mentega
200 gram gula aising
1 biji telur
200 gram serbuk badam
1 sudu teh esen vanila
100 gram coklat
200 gram tepung gandum
250 gram mentega
200 gram gula aising
1 biji telur
200 gram serbuk badam
1 sudu teh esen vanila
100 gram coklat
Cara membuatnya:
1. Mentega dan gula aising dipukul hingga kembang.
2. Masukkan tepung bersama esen vanila.
3. Masukkan tepung gandum kemudian uli hingga sebati.
4. Masukkan serbuk badam dan uli lagi hingga rata.
5. Bakar dalam ketuhar pada suhu160 darjah celcius kemudian sejukkan.
6. Cairkan coklat untuk hiasan. Celupkan separuh dari biskut ke dalam coklat.
1. Mentega dan gula aising dipukul hingga kembang.
2. Masukkan tepung bersama esen vanila.
3. Masukkan tepung gandum kemudian uli hingga sebati.
4. Masukkan serbuk badam dan uli lagi hingga rata.
5. Bakar dalam ketuhar pada suhu160 darjah celcius kemudian sejukkan.
6. Cairkan coklat untuk hiasan. Celupkan separuh dari biskut ke dalam coklat.
Sumber : Mingguan Wanita Edisi Aidilfitri 2006
No comments:
Post a Comment